Politie bespreekt vragen die er leven na dood 14-jarige jongen

dinsdag 21 februari 2017

Enschede - Vandaag is er veel aandacht in de media en op social media voor de dood van een 14-jarige jongen uit Enschede. De jonge leeftijd van de jongen en de verhalen die in de media beschreven worden zorgen voor een aangrijpend beeld.

Zowel de leeftijd van de jongen, de impact op leeftijdsgenoten van de zelfdoding zijn voor de politie aanleiding om terughoudend te zijn. Toch wil de politie wel antwoord geven op vragen die er leven. 

 

Wat is er gebeurd?

Zondagmiddag is een 14-jarige jongen overleden, hij werd gevonden onderaan een flat aan de Jekerstraat in Enschede. Dat gebeurde rond 15.45 uur. De politie heeft o.a. sporenonderzoek gedaan in de omgeving van de flat. Daaruit is gebleken dat er sprake is van zelfdoding.

 

Waar wordt er onderzoek naar gedaan?

We doen onderzoek naar de feiten en omstandigheden. Dat betekent dat we goed kijken naar de gebeurtenissen die hieraan vooraf zijn gegaan.

 

Hoe doet de politie onderzoek?

Het onderzoek gebeurt op dit moment op twee manieren. Er worden mensen uit de omgeving van de jongen gehoord, en we doen digitaal onderzoek. Zo’n onderzoek kost tijd en daarin trekken we nauw samen op met Openbaar Ministerie. We vinden het belangrijk om te benadrukken dat er in de omgeving van de jongen veel minderjarigen zijn, maar het bieden van hulp aan deze jongeren is op dit moment ook heel belangrijk.

 

Hoe wordt er voor deze jongeren gezorgd?

Natuurlijk zijn hier veel instanties bij betrokken, zoals een school. Maar ook de wijk -en jeugdagenten in Enschede zijn op pad gegaan om met de jeugd in Enschede in gesprek te gaan. We merken dat er veel behoefte is om over emoties te praten.

 

Wat kunnen we verder verwachten?

Het onderzoek zal de politie in stilte uitvoeren. Dat betekent dat er niet voortdurend gereageerd wordt op geruchten, of dat er tussentijds een update wordt gegeven. Als de politie het onderzoek heeft afgerond, neemt het Openbaar Ministerie een beslissing over de zaak.

 

2017079560 RV

 

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Overdinkel | 112 alarmeringen Overdinkel | Goedkoop Tanken in Overdinkel | Supermarkten in Overdinkel | Weerbericht Overdinkel