Rondrit met agenten onthult identiteit MST-man

dinsdag 23 augustus 2016

Enschede - De identiteit van de man die maandag 22 augustus werd opgenomen in het MST is bekend. Tijdens een rondrit met agenten in de omgeving van ziekenhuis wees de man zijn eigen woning aan.

De politie startte maandag een onderzoek nadat het ziekenhuis meldde dat zij een man hadden opgenomen wiens identiteit niet kon worden vastgesteld. Er werd een afbeelding van de man meegenomen in de dagelijkse briefing van de politie Enschede. Ook werden zijn kleding en spullen onderzocht. Met een sleutelbos met een label van een Enschedese winkel startten agenten een buurtonderzoek om te kijken of ze de woning van de man konden achterhalen. Helaas zonder succes. Dinsdag was de man fit genoeg om een rondrit te maken met agenten. Tijdens de rit wees hij in de omgeving van het ziekenhuis zijn eigen woning aan. Het blijkt te gaan om een 63-jarige man uit Enschede.

 

In de media ontstond ophef over het al dan niet publiceren van een foto van de man om zijn identiteit te achterhalen. De politie moet altijd rekening houden met de privacy van betrokkenen. Dat mag men ook van de politie verwachten. Want eenmaal gepubliceerd en gedeeld, blijft een foto voor altijd vindbaar. Daarom wordt eerst gekeken of er andere mogelijkheden zijn om de identiteit te achterhalen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen wanneer acuut gevaar voor betrokkenen dreigt of wanneer er geen andere onderzoeksmogelijkheden meer zijn. In deze zaak waren die er gelukkig wel en leidde het tot het vaststellen van de identiteit van de man. 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Overdinkel | 112 alarmeringen Overdinkel | Goedkoop Tanken in Overdinkel | Supermarkten in Overdinkel | Weerbericht Overdinkel