Vader en kinderen gevonden door Hongaarse politie

zaterdag 3 juni 2017

Enschede - De vader en drie kinderen die vermist werden in Enschede zijn terecht. De man nam zijn drie kinderen op 19 mei mee van huis, zonder toestemming van de moeder. Op dinsdag 30 mei werd het viertal aangetroffen in een trein bij de grens tussen Hongarije en Roemenië.

De politie startte meteen een onderzoek op 19 mei. Via (social) media en Opsporing Verzocht liet de politie foto’s zien, in de hoop dat de kinderen snel gevonden werden. In totaal kwamen er ongeveer vijftien tips binnen. Die tips werden nagetrokken, maar leidden niet naar de kinderen. In de eerste dagen heeft de politie de kinderen ook meteen internationaal gesignaleerd. Ook werden grensposten extra geïnformeerd, om te voorkomen dat de man met de kinderen Europa uit zou vluchten. Er werd een Europees Aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor de vader, omdat hij ervan wordt verdacht dat hij de kinderen zonder toestemming heeft meegenomen naar het buitenland.

 

In de afgelopen weken heeft de politie op verschillende manieren onderzoek gedaan met een team van vijftien rechercheurs. Daarbij werd ook de Duitse politie om hulp gevraagd. De Hongaarse politie heeft de man uiteindelijk in een trein aangehouden bij een reguliere controle. De kinderen waren tot aan vandaag  in Hongarije ondergebracht. De kinderen zullen vandaag samen met twee Nederlandse rechercheurs en een vrijwilligster van Vluchtelingenwerk in Nederland terugkeren. Zij worden dan zo snel mogelijk  herenigd met hun moeder.

De vader van de kinderen is in het kader van het Europees Arrestatiebevel dat tegen hem was uitgevaardigd, aangehouden. De procedure om hem over te laten dragen aan de Nederlandse autoriteiten is in gang gezet.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Overdinkel | 112 alarmeringen Overdinkel | Goedkoop Tanken in Overdinkel | Supermarkten in Overdinkel | Weerbericht Overdinkel