Hennepkwekerijen ontmanteld

vrijdag 10 november 2017

Enschede/Nijverdal - Op vijf adressen in Enschede en Nijverdal heeft de politie donderdag hennepkwekerijen ontmanteld. Daarbij werden in totaal ruim 1.400 hennepplanten aangetroffen en vernietigd. De politie kwam de hennepteelt op het spoor door onder meer de constatering van opvallend hoog energieverbruik, warmtemetingen en anonieme tips.

In een flat aan de Dr. Van Damstraat in Enschede werden op twee adressen hennepkwekerijen ontdekt. Op het ene adres werden 300 planten aangetroffen, op het andere adres 80. In een flatwoning aan de Spechtstraat in Enschede ontdekte de politie een kwekerij met 238 planten.

In Nijverdal stuitte de politie in een woning aan de Grotestraat op een kwekerij met 285 planten en werd bovendien een partij van 7 kilo hennep aangetroffen. In een bedrijfspand aan de Energieweg werden nog eens 568 hennepplanten aangetroffen. In alle gevallen was er sprake van diefstal van stroom. Voor de diverse zaken is slechts een verdachte gehoord, wat de overige zaken betreft is de politie nog op zoek naar de verantwoordelijken voor de hennepteelt.

Criminele organisaties maken enorme winsten met illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Het gaat verder dan een aantal ‘onschuldige’ planten in de achtertuin. Hennepkwekerijen komen in elke Nederlandse woonplaats voor. Op zolders, in kelders, in (grote) schuren, tuinhuisjes, bedrijfspanden, in de glastuinbouw, in achtertuinen, maïsvelden, bossen, parken, boerderijen, in ingegraven containers en op schepen. Lees hier meer over de aanpak van illegale hennepteelt.

(2017493782) ^PK

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Overdinkel | 112 alarmeringen Overdinkel | Goedkoop Tanken in Overdinkel | Supermarkten in Overdinkel | Weerbericht Overdinkel