Zondag 17 september manifesteren in Enschede? Dit zijn de regels.

donderdag 14 september 2017

Enschede - Op zondag 17 september willen verschillende groeperingen in Enschede gebruik maken van hun recht op vrijheid van meningsuiting. Op meerdere plekken in Enschede staan betogingen gepland.

De politie, gemeente Enschede en het Openbaar Ministerie hechten er veel waarde aan deze betogingen ongestoord en veilig te laten verlopen. Voor een goed verloop gelden een aantal basisregels waar iedere deelnemer, toeschouwer of burger zich aan moet houden. Het niet naleven van deze regels heeft consequenties.

Enschede is aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat: 

Het niet naleven van deze regels heeft consequenties. Mensen die vernielingen plegen moeten er daarnaast rekening mee houden dat zij ook civielrechtelijk aansprakelijk zullen worden gesteld om zo de schade te verhalen. Daarbij geldt dat alle personen in een groep hoofdelijk aansprakelijk kunnen worden gesteld voor schade als gevolg van vernielingen gepleegd door een individu, dat onderdeel uitmaakt van deze groep (groepsaansprakelijkheid).

Klik op de afbeelding voor en vergroting

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Overdinkel | 112 alarmeringen Overdinkel | Goedkoop Tanken in Overdinkel | Supermarkten in Overdinkel | Weerbericht Overdinkel